• Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

  • Lägst priser i Norrköping.

Kom igång med ditt körkort

Här förklarar vi processen om hur du enklast kommer igång med ditt körkort. Det kostar nästan ingenting att komma igång, utöver pengar för bensin vid övningskörningstillfällen privat. Vi bjuder som vanligt på synundersökningen när ni kommer in på handledarkursen. Ring om ni har några frågor!

Först ansökan om körkortstillstånd…

För att få börja övningsköra måste du först ansöka om körkortstillstånd. Ansökan gör du lättast på Transportstyrelsens e-tjänst (finns direktlänkar under fliken blanketter) där du fyller i personuppgifter och besvarar en hälsodeklaration. Du ska även skicka in ett ett syntest, vilket vi kan hjälpa dig med på Trafikskolan.

Ansökningsavgiften Transportstyrelsen tar ut för körkortstillståndet är 0 kr.

Sedan handledarkursen…

Om du vill övningsköra hemma måste du ha en godkänd handledare. gå in under fliken blanketter och fylla i personnummer på den du ska övningsköra med och dig själv och vilken behörighet övningskörningen avser. Alla blanketter kan hittas på vår hemsida och just denna blankett kan göras online.

Ansökningsavgift 0 kr till Transportstyrelsen är per handledarskap.

Övningskörning…

Du får övningsköra både privat och på trafikskola när du har fyllt 16 år med personbil. Avser övningskörningen lätt lastbil eller lätt släp måste du vara 17 år och 6 månader. Det bästa sättet om du vill få en kostnadseffektiv utbildning av körkortet är att ta några lektioner i början av övningskörningen så att man inte lär sig fel. Låt gärna dina handledare åka med på körlektionen så ni kan få lite tips och råd hur ni kan effektivisera utbildningen även på hemmaplan. Det är självklart bra att kunna mängdträna körningen med handledare hemma. Vi kan göra en utvärdering på din körning om det önskas för att upptäcka eventuella svagheter som behövs bättras på. man kan köpa lektioner styckvis men det finns även rabatterade priser för dig som köper flera körlektioner i förväg.

Få hjälp med hela processen

Fyll i blanketterna och kom in till oss så hjälper vi till med syntestet som vi registrerar elektroniskt åt dig om du vill. Blanketterna kan även fyllas i direkt på transportstyrelsens hemsida. Se datum för handledarkursen och gör en intresseanmälan.

Intensivutbildning

Körkort på 2 veckor!

Start Varje måndag, Individuell schemaläggning utifrån dina förutsättningar. Vi har eget boende. intensivkurs (B-körkort)